Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

utworzenie i zapisy do kółek zainteresowań...

Droga młodzieży, drodzy organizatorzy ruchu muzycznego!

Niniejszym ogłaszamy powstanie trzech kółek zainteresowań:

• Kółka matematycznego
  • Kółka szachowego
  • Kółka filatelistycznego.

Zajęcia z tych trzech zakresów prowadzone będą pod opieką stowarzyszenia muzycznego "rytm".

Może się wydawać, iż to niewiele wspólnego ma z muzyką, i w istocie może tak jest ... niemniej zainteresowanie przedmiotami ścisłymi jakimi są matematyka i szachy pomagają również w działalności muzycznej.

Niniejszym kierujemy prośbę do samej młodzieży, a także do organizatorów i opiekunów młodzieży o zapisy chętnych na te trzy rodzaje zajęć ... odbywać się one będą w Gliwicach - na początku przy ul. Kościuszki 21/7, potem w innym wybranym i podanym do wiadomości miejscu.

Zapisywać można się od zaraz. Terminy pierwszych zajęć - od początku stycznia, dni i godziny zostaną przekazane do wiadomości osobom zapisanym.

W ramach zajęć z matematyki pomożemy młodzieży w rozwiązywaniu zadań z najróżniejszych działów szkoły średniej.

W ramach zajęć szachowych, nauczymy grać w szachy lub rozwiniemy tę umiejętność na wyższym poziomie.

W ramach zajęć filatelistycznych - będziemy mogli dokonywać przeglądu posiadanych zbiorów, przekazywać sobie pożyteczne rady dotyczące zbierania wartościowych znaczków. Istnieć będzie także możliwość zapoczątkowania zbiorów przez gratisowe przekazanie klaserów i partii znaczków, które organizatorzy posiadają w nadmiarze.

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do polecania zainteresowanych i ich zapisów.

Marian Dragon

Prezes Stowarzyszenia Muzycznego "Rytm"